zondag 26 juni 2011

Pruimentijd

Omdat onze pruimenboom helemaal vol zat met de lekkerste pruimen, hebben we samen ons best gedaan om er hopelijk de lekkerste wijn van te maken.
Eerst en dat is een kliederig werkje, is de pit uit de pruim te halen, dan wegen ...want op elke kilo pruimen doen we er één kilo suiker bij, dan gaan we van de pruimen pulp maken en dat gebeurt met de staafmixer.
Water erbij en wat gist....in het vat en afwachten.
Het is een bemoedigde gedachte dat voor elk belletje, dat je in de wijn ziet opstijgen, een gelijk gewicht
aan alcohol is gevormd !
Het gistingsproces verloopt in twee etappes maar er valt geen scherpe grens aan te geven, misschien met wat schuim, maar die mag slechts 5 of 6 dagen duren. daarna zal de wijn tot rust komen en zal de tweede , gesloten gisting beginnen. De duur van deze gisting duurt 2 tot 5 maanden of zelfs langer !!



We zijn benieuwd !!!!!!!!!!!!!

2 opmerkingen:

  1. Waarom wachten op die pruimenwijn... Je kan er natuurlijk ook heerlijke jam van maken. Succes ermee. Leuk, dat je weer bent begonnen met je blog. Besos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb al jam gemaakt jan uh mierzoet dat wel !

    BeantwoordenVerwijderen