zondag 23 januari 2011

Gamba"s in knoflooksaus "Gambas al ajillo"

Vandaag zondag en een wat sombere dag ! Ik besloot dit favoriete recept te maken !!!
Het geheim van dit spaans tapas recept zit in de bouillon die ik getrokken heb van de karkassen van de garnalen en die ik na het bakken van de garnalen heb toegevoegd aan de olie en nog even heb laten meebakken zodat er een krachtige garnalen-knoflooksaus ontstaat !
Daar gaan we :
24 gamba"s rauw
8 tenen knoflook in schijfjes
2 tenen knoflook geperst
1 rode spaanse peper in schijfjes
1/3 kop olijfolie
2 koppen water
1/2 theelepel zeezout
peterselie fijngehakt
citroensap
Pel de gamba"s en laat het staartje zitten, ik haal ook altijd het darmkanaal eruit
doe een laagje water in de pan , de karkassen erin en 2 geperste knoflookteentjes erin en wat zout
laat het ongeveer 10 min.koken en zeef het
Doe olijfolie in een pan knoflook in schijfjes fruiten met de schijfjes peper
voeg de gamba"s toe en laat ze mooi bruin kleuren
voeg de boullion toe en laat een paar minuten sudderen !
Warm serveren met zelf gebakken warm brood en dippen in de heerlijke saus... Succes verzekerd !
BUEN PROVECHO !!! SMAKELIJK ETEN

1 opmerking: